Дограма с високо качество!
тел.: 0895 87 56 57

Полезнo

“Горчивият спомен за лошото качество трае много по-дълго,отколкото кратката радост от по-ниска цена!”

Защо да изберете МУЛТИ КОМФОРТ ООД

1. Защото в нашите офиси ще Ви посрещнат усмихнати и компетентни консултанти, с помощта на които ще получите различни варианти на търсения от Вас продукт. Ще имате възможност да изберете най-подходящия за Вашите нужди, а така също и оптималното  съотношение цена-качество.

2. Вашият дом или обект ще бъде посетен на място от наш технически експерт с богат опит и солидна професионална подготовка. Неговите съвети ще Ви дадат най-точна идея за начина на монтаж и предстоящите довършителни работи, а така също ще снеме точните размери.

3. Монтажните работи ще бъдат извършени в удобно за Вас време от професионална монтажна бригада състояща се от млади, интелигентни и амбициозни специалисти.

Полезни съвети

Напълно разбираемо е да се колебаем в избора между алуминиева и пластмасова дограма. Смяната на дограмата в едно жилище е стъпка за дълги години напред, но не само видът на дограмата е определящ в този случай. Има и ред други фактори, които следва да се вземат предвид при избора на дадена профилна система, а именно:

стъклопакет – ключов фактор, който не може лекомислено да се пренебрегне. Стъклопакетът заема около 90% от площта на дограмата, затова каквато и дограма да се монтира, ако стъклото вложено в нея не е на ниво, ефектът ще бъде нулев.

произхода на избрания профил – това е важно условие предвид на факта, че немското качество е познато в цял свят като изключително високо.

обков – това са пантите, дръжките и заключващите механизми на вратите и прозорците. Немският обков, с който работи фирма Мулти Комфорт е с марка ROTO NT и смеем да твърдим, че засега той е най-добрият на българския пазар. Той е регулируем, което осигурява качеството и надеждността на отваряемите части против провисване, духане и други дефекти.

дебелина (брой камери) – масовите PVC профили са 3- камерни и са дебели 60 мм в дълбочина. Камерите придават необходимата здравина на профила и спомагат за намаляване топлопроводимостта по неговото напречно сечение, т.е намаляват загубата на топлина през профила. По правило външната стена на пластмасовите профили е дебела 3 мм, а вътрешната – около 1 мм. Дебелината на тези стени е критерий за качество и затова е разумно да се избягва използването на дограма с прекалено тънки стени (например от турски профили).

Разбира се има и много други фактори, които характеризират една дограма като качествена и по-малко качествена, но наред сдругото е важно да се познават предимства и недостатъци на алуминиевата и пластмасовата дограма, което улеснява избора.

Какво представлява т.нар. К-стъкло /нискоемисионно/:

Другото име, под което са известни е нискоемисионни стъкла. Представлява флуатно, прозрачно стъкло с кристално бял отражателен оттенък и висока слънчева и топлинна защита. При вграждането им в стъклопакет се повишава топлинната изолация на стъклопакета и се изравнява близо до тази на PVC профила, като по този начин не се получава конденз и по самите стъкла. Те са едностранно обработени с метал-оксид (титаниево покритие). Слоят е устойчив на механична и химична обработка Титанът е от групата на благородните метали, и за да промени качествата си са необходими екстремални условия (пример: вакуумна среда плюс температура над 700 градуса). К–стъклото превръща късите лъчи в дълги и връща топлината в помещението, което отоплявате. То пропуска една част от слънчевото греене (UV /от 280-380 nm/ – 3%; видима част /от 380-780 nm/ – 44%; IR /от 780-2500nm/ – 53%), втора част рефлектира, и трета част се абсорбира. Стъклото не пропуска лъчи над 2500 nm. Лъчите от отоплителните уреди са над 10 000 nm. Стъклото не ги пропуска, но поглъща определена част. К-стъклото има по-добри изолационни качества , неговите изолационни качества в стъклопакет са от 1.4 w/м2 К – 1.7 w/м2 К. но то не е радикално решение на проблема с влагата в помещението.

Какво представлява стъкло 4 сезона:

Стъклопакетът  SGG PLANITHERM 4 S( четири сезона)комбинира качествата на нискоемисионното и високоенергийното стъкло на значително по-ниска цена.Коефицентът му на топлопреминаване от 1.0 W/m2K,двойно по-високоят процент на отразяване на ултравиолетови и инфрачервени лъчи и изгодна цена правят SGG PLANITHERM 4 S отличен избор за всеки сезон и всеки дом.

 • намалява топлинните загуби много по-ефективно от нискоемисионното “К” стъкло
 • отразява до 57 % от слънчевата топлина
 • спестява пари намалявайки нуждата от отопление и климатизация
 • осигурява визуален комфорт намалявайки отблясъците и запазвайки естествената осветеност и цветове.

Влага в жилищното помещение :

Жилищните помещения непрекъснато биват овлажнявани. Това се получава чрез:

 • Влажност получена при ново строителство
 • Водни изпарения получени при домакински дейности
 • Влага отделяна от хора и животни
 • Вода стичаща се в мокри помещения (напр. баня, кухня, перално помещение)
 • Вода използвана за почистване
 • Влага по повърхността или във вътрешността на строителни части (от кондензация на водни пари)

Съобразно физичните закони, влагоотделянето води до образуване на влага по стените (конденз). Причините за появяването на такава влага са:

 • Недостатъчно проветряване (вентилация) на помещенията;
 • Недостатъчна топлоизолация на външните стени;
 • Конструктивно обусловени строителни недостатъци;
 • Погрешно отопление – неблагоприятно разполагане на отоплителните източници;
 • Нецелесъобразни действия, като напр. погрешно използван режим на прекъснато отопление;

Отопление:

Погрешно разположено отопление, заедно с недостатъчна вентилация може да бъде главната причина за поражения от влага.
За съжаление все още под понятието “прекъснато” (кратковременно) отопление се предлага един метод, при който помещенията се отопляват само тогава, когато се използват. При напускане на жилището сутрин отоплението се оставя на минимум (защита срещу замръзване). При прибиране вечер отопението се засилва. Повърхностните температури на стените при такова отношение са винаги много ниски. Достига ли топъл въздух такива стени, то е благоприятствано появяване
влага по тях, а също така и по прозорците.

Който иска да използва смислено отоплението си, трябва да има дори и в малко използвани помещения средна температура от 16 – 17о С.

За образуване на влага по стените са особено податливи ъгли и чупки, които не могат да бъдат обдухвани от топъл циркулиращ въздух. Една от причините за образуване на влага в областта на прозорците е незадоволителното обдухване на прозорците.

Задачи на проветряването:
Газове, миризми, влага и вредни вещества определят не само физическото благосъстояние, но при извънредни ситуации водят до увреждания на човешкото здраве. Затова задача на проветряването е:

 • Да осигури качество на въздуха за здравословен климат в помещението;
 • Да избегне образуването на влага и мухъл чрез достатъчна циркулация на въздуха;
 • При наличие на отворени огнища (напр. камина) да осигури достатъчно количество въздух;

Възможности за проветряване:
От хигиенна гледна точка е предвидено количество пресен въздух от 10 – 25 м3 на човек на час. Това означава,че за жилищно помещение с площ 30 м2 и височина 2,5 м (т.е. 75 3), в което се намират 3 души, които се нуждаят от свеж въздух от окл. 60 м3 куб/час, въздухът трябва да се сменя 0,8 пъти на час. Тъй като този въздухообмен не може да се постигне през затворени прозорци, се предприемат целенасочени действия за проветряване.
Ударно проветряване: При този начин на проветряване крилата на прозорците се отварят напълно за около 10 минути в отворено състояние, за да осигурят пълен обмен на въздуха. Този бърз начин на проветряване има смисъл, тъй като стените, килимите и мебелите запазват температурата си. Тези повърхности не се нуждаят отново от заатопляне. Въздухът в помещението се затопля отново за относително кратко време.

Очакваме Ви
Skype Me!
Chat with me
Новини

Най-добри цени за секционни гаражни врати!
тел.0895875657

Календар
February 2024
M T W T F S S
     
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
Стъкло 4 сезона
01-10d
Facebook:
Facebook